About

Αγαπημένη μου αναγνώστρια και αγαπημένε μου αναγνώστη,

σας ευχαριστώ που σταματήσατε στον διαδικτυακό μου χώρο και εύχομαι να βρείτε κάτι που να σας φανεί χρήσιμο.

Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε από μια φυτοφάγο (βέγκαν) με σκοπό να μοιραστεί με συμμάχους στον αγώνα για την απελευθέρωση των ζώων ιδέες, μαγειρικές και εμπειρίες. Δεν είμαι επαγγελματίας μαγείρισσα ωστόσο η κουζίνα είναι για μένα απολαυστική δημιουργικότητα, διαρκής πειραματισμός και τρόπος έκφρασης. Κάθε συνταγή έχει δοκιμαστεί, ετοιμαστεί και φωτογραφηθεί από εμένα. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναφέρεται η πηγή. Εννοείται φυσικά ότι όλες οι βέγκαν συνταγές είναι και «νηστίσιμες» χωρίς να ισχύει το αντίστροφο.

Αν είσαι ήδη βέγκαν ή χορτοφάγος θα χαρώ να μάθω ότι βρήκες κάτι που σου άρεσε ή να διαβάσω οποιαδήποτε άλλη παρατήρηση έχεις να κάνεις. Αν δεν είσαι φυτοφάγος και βρέθηκες τυχαία εδώ ελπίζω να ξανασκεφτείς τον ηθικό αντίκτυπο των διατροφικών επιλογών σου και να θυμάσαι ότι όλα τα ζώα, ανθρώπινα και μη, έχουν δικαίωμα στην ελευθερία, τη ζωή, την αξιοπρέπεια και όλα αισθάνονται φόβο, πόνο, χαρά άσχετα αν δεν μιλούν τη γλώσσα μας και δεν εκφράζονται μέσω αυτής. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να σκεφτεί με ενσυναίσθηση και αγάπη. Το πιθανότερο είναι να ανακαλύψεις ότι δε θέλεις να αφαιρείς τις ζωές άλλων πλασμάτων. Μπορείς λοιπόν να ζήσεις πολύ πιο όμορφα χωρίς να το κάνεις!

Email: Veganinathens(παπάκι)yahoo.gr

9 thoughts on “About”

  1. Πόσο χαίρομαι που συναντώ κ άλλα blog ομοιδεατών. Ως περέργο μυαλό γράφω κ εγώ στο blog μου. θα χαρώ πολύ να έχουμε ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας για υγιεινή ζωή κ ότι γύρω απο αυτό. Σε περιμένω στο blog μου!

  2. Μπράβο!!!

  3. Πολύ ωραίο site!!! Καθαρό και με πολύ ωραίες φωτογραφίες. Θα δοκιμάσω αρκετές από τις συνταγές… Καλή συνέχεια

  4. Μαίρη Χαριζοπούλου said:

    υπέροχη δουλειά! καλή συνέχεια και μακάρι να τα λέμε συχνά!

  5. Συγχαρητηρια για τις συνταγες σου, ακουγονται καταπληκτικες. Εγω ειμαι χορτοφαγος εδω κ χρονια, αλλα παντα εκπλησομαι ευχαρηστα με το τι ιδεες μπορει να κατεβασει κανεις κ να ειναι τοσο δημιουργικος στην κουζινα!
    Θα ηθελα απλα να σου κανω μια παρατηρηση, αν μου επιτρεπεις, προσπαθησε να κανεις τις π.χ. τηγανιτες απο κολοκυθι στο φουρνο αντι να τις τηγανιζεις, ειναι σιγουρα πιο υγιεινες κ ελαφριες στο στομαχι. γενικα τα τηγανιτα εγω τα αποφευγω…..εκτος βεβαια αν προκειται να φαω πατατες τηγανιτες 5 φορες το χρονο. Να εισαι καλα!

    • Diana ευχαριστώ για το σχόλιο και την παρατήρησή σου! Πράγματι μπορεί κανείς να είναι πολύ δημιουργικός στην κουζίνα και να μη στερείται καμία νοστιμιά στα πλαίσια της φυτοφαγίας.
      Όσο για τις τηγανίτες όπως σίγουρα θα πρόσεξες γίνονται σε αντικολλητικό τηγάνι, άρα πρακτικά δεν τηγανίζονται σε λάδι. Δυστυχώς στο φούρνο ξεραίνονται αρκετά και δε γίνονται τόσο νόστιμες. Φυσικά ο καθένας μπορεί να κάνει τις συνταγές όπως τις θέλει, ωστόσο αν θέλουμε να έχουν τη συγκεκριμένη υφή και γεύση που προτείνω, είναι απαραίτητο να ακολουθηθεί και η αντίστοιχη διαδικασία.
      Να είσαι καλά!

Σχολιάστε