Ετικέτες

Εικόνα

Αν και μπορεί κανείς να τις βρει σε είδη ντελικατέσεν, είναι πολύ εύκολο και οικονομικό να τις παρασκευάσουμε μόνες/οι μας. Για σίγουρη επιτυχία διαλέγουμε μεγάλες, γερές και σφικτές πιπεριές Φλωρίνης και ένα καλό ξύδι.

Υλικά

2 κιλά πιπεριές Φλωρίνης διάφορα χρώματα

2 κ.σ. αλάτι χοντρό

½ φλιτζ. ξύδι καλής ποιότητας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 οC.

Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις αραδιάζουμε τη μια δίπλα στην άλλη σε μια μεγάλη λαμαρίνα ώστε να μην αλληλεπικαλύπτονται. Τις ψήνουμε  για 35-40 λεπτά ή ώσπου να αποκτήσουν όλες καφέ χρώμα. Όσο καίνε ακόμα τις μεταφέρουμε με τη βοήθεια μιας μεταλλικής τσιμπίδας σε γυάλινο δοχείο, τις καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και κλείνουμε αεροστεγώς με μεμβράνη. Το δοχείο καλό είναι να μην είναι πολύ μεγάλο αλλά τόσο ώστε να χωράει ακριβώς τις πιπεριές.

Μετά από 2-3 ώρες θα διαπιστώσουμε ότι η λεπτή φλούδα σαν μεμβράνη που τις περιβάλλει βγαίνει πάρα πολύ εύκολα με ένα απλό τράβηγμα. Αφαιρούμε τη μεμβράνη αυτή από όλες τις πιπεριές (είναι σκληρή και χαλάει την υφή τους), τα κοτσάνια και τα κουκούτσια κρατώντας το ζουμάκι που βγαίνει. Βάζουμε τις καθαρισμένες πλέον πιπεριές τη μια πάνω στην άλλη σε ένα γυάλινο μπολ που να κλείνει καλά. Από πάνω ρίχνουμε το αλάτι, το ξίδι και το ζουμάκι που κρατήσαμε αφού πρώτα το σουρώσουμε. Κλείνουμε το δοχείο, το ανακινούμε ελαφρά και το βάζουμε στο ψυγείο.

Με τον τρόπο αυτό οι πιπεριές διατηρούνται αρκετές μέρες στο ψυγείο (τουλάχιστον 10). Εμείς σχεδόν πάντα έχουμε καθώς μας αρέσουν πολύ ως συνοδευτικό, μέσα σε σάντουιτς, σε σαλάτες κτλ.

Σημείωση: Αν κατά λάθος πετάξουμε το ζουμάκι, βάζουμε το ξίδι και το αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε νερό τόσο ώστε μόλις που να καλύψει τις πιπεριές.