Ετικέτες

,

Εικόνα

Αν ανήκετε σε αυτούς που τρελαίνονται για οτιδήποτε έχει ως κύριο συστατικό την καρύδα, τη συνταγή αυτή θα τη λατρέψετε. Με πολύ μικρό κόστος και σε πολύ λίγο χρόνο μπορούμε να έχουμε ανά πάσα στιγμή φρέσκο γάλα καρύδας.

Το γάλα αυτό είναι κατάλληλο για όσους αποφεύγουν τη σόγια ενώ λόγω της πλούσιας σύστασής του μπορεί να αντικαταστήσει την κρέμα γάλακτος σε διάφορες συνταγές. Αν το θέλουμε πιο αραιό προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό στην αρχική συνταγή.

Υλικά

2 φλιτζάνια τριμμένη καρύδα

4 φλιτζάνια φιλτραρισμένο νερό βραστό

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ την καρύδα και το νερό και χτυπάμε στο μπλέντερ σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Σουρώνουμε σε λεπτή σήτα ή σουρωτήρι στρωμένο με βαμβακερό ύφασμα και….έτοιμο! Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 μέρες.

Επειδή είναι αρκετά κρεμώδες και δεν περιέχει άλλα πρόσθετα στο ψυγείο διαχωρίζονται τα συστατικά του. Όταν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε το χτυπάμε απλώς στο μιξεράκι του καφέ ή στο μπλέντερ.

Σημείωση: Τριμμένη καρύδα βρίσκουμε σε πολύ καλή τιμή στα ξηροκαρπάδικα της Ευρυπίδου. Αγοράζουμε μια καλή ποσότητα και τη φυλάμε σε γυάλινα δοχεία σε δροσερό μέρος.

Η καρύδα που μένει στο σουρωτήρι είναι ιδανική για κέικ, τρουφάκια, μπισκότα κ.α. Εγώ τη φυλάω σε ένα μπολάκι στον καταψύκτη και τη χρησιμοποιώ όταν τη χρειαστώ.

Εικόνα