Ετικέτες

Εικόνα Εικόνα

Έπειτα από μερικές προσπάθειες να φτιάξω «αλμυρά» μπισκότα που να μας αρέσουν και να έχουν υψηλή θρεπτική αξία συνδύασα διάφορα υλικά και κατέληξα σε αυτή τη συνταγή. Είναι πραγματικά πεντανόστιμα.

1 φλιτζανι ελαιόλαδο

½  φλιτζ. χλιαρό νερό

1 κγ αλάτι (καλύτερα να παραλειφθεί αν τα μπισκότα προορίζονται για σκύλο)

2 κσ χαρουπάλευρο

1 φλιτζ. αλεύρι ολικής αλέσεως

1 φλιτζ. ρεβυθάλευρο

½ φλιτζ. νιφάδες βρώμης

½ φλιτζ. ηλιόσπορους

½ φλιτζ. τριμμένο λιναρόσπορο

2 κγ baking powder

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Κοσκινίζουμε τα αλευράκια και τα βάζουμε στην άκρη. Σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό σκεύος προσθέτουμε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν ομογενοποιηθούν προσθέτουμε σιγά σιγά τα αλευράκια ανακατεύοντας ώσπου να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει. Τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο. Όταν είναι έτοιμη την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους ½ εκατοστό. Αν έχουμε κουπ-πατ κόβουμε διάφορα σχέδια. Διαφορετικά με ένα μαχαιράκι χαράζουμε τετράγωνα ή ρόμβους. Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180ο C για 25 περίπου λεπτά ή ώσπου να γίνουν τραγανά.