Ετικέτες

, , , , , ,

Εικόνα

Αν και το κεχρί δεν έχει κάποια συγκλονιστική γεύση από μόνο του, σε αυτή τη συνταγή γίνεται πάρα πολύ νόστιμο καθώς εμπλουτίζεται με γεύσεις και αρώματα από τα λαχανικά. Αν υπάρχει χρόνος μπορούμε να βάλουμε τη σαλάτα σε φόρμα και να την κάνουμε ακόμα πιο λαχταριστή!

Υλικά
(για μια μικρή φόρμα)

1 φλιτζ. κεχρί
5-6 στήμονες σαφράν

1 κόκκινη πιπεριά
1 πορτοκαλί ή κίτρινη πιπεριά
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
6-7 κλωναράκια άνηθο ή κόλιαντρο
2 κ.σ. λιναρόσπορο τριμμένο
½ φλιτζ. χονδροκομμένα αμύγδαλα
5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

Για το ντρέσινγκ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.σ. μηλόξιδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη διακόσμηση
2 ψητές πιπεριές σε λωρίδες
6-7 ελιές σε ροδέλες
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
μερικά αμύγδαλα

Εκτέλεση

Βράζουμε το κεχρί με το σαφράν σε τρία φλιτζάνια αλατισμένο νερό ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει το νερό αλλά να μείνει al dente.

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ένα ευρύχωρο σκεύος μαζί με το λιναρόσπορο, τα αμύγδαλα και το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κεχρί όσο είναι ακόμα ζεστό. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα και με ένα κουτάλι βάζουμε τη σαλάτα σε μια φόρμα. Ισιώνουμε πιέζοντας ελαφρά την επιφάνεια και τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον για να σταθεροποιηθεί.

Βγάζουμε προσεκτικά από τη φόρμα και αν θέλουμε μπορούμε να διακοσμήσουμε με τις λωρίδες πιπεριάς, τις ελιές και τα αμύγδαλα. Πέρα από το ωραίο ντεκόρ τα υλικά αυτά προσθέτουν και ευχάριστες γευστικές νότες!

Εικόνα