Ετικέτες

, ,

Εικόνα

Θεσπέσια!

Υλικά

Πρώτο μείγμα

2 κ.σ. λιναρόσπορο αλεσμένο

6 κ.σ. (περίπου 90 ml) βραστό νερό

Τα ανακατεύω σε ένα μπολάκι και τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά τουλάχιστον.

Δεύτερο μείγμα

1 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ κ.γ. σόδα

7 κ.σ. κακάο άγλυκο

125 γρ. σοκολάτα μαύρη (περίπου 55 %) ψιλοκομμένη

70 ml ηλιέλαιο (περίπου 1/3 φλιτζ.)

½ κ.γ. αλάτι

1 ½ φλιτζ. ακατέργαστη ζάχαρη

1 κ.σ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας

½ φλιτζ. καρύδια καθαρισμένα και χοντροκομμένα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το κακάο και το αλάτι και βάζουμε στην άκρη.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν-μαρί και προσθέτουμε ανακατεύοντας συνεχώς το ηλιέλαιο, τα υλικά από το πρώτο μείγμα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το μείγμα με το αλεύρι και τέλος τα καρύδια. Η τελική ζύμη βγαίνει αρκετά σφικτή –σαν ζύμη μπισκότου.

Στρώνουμε ένα μικρό ταψάκι (15Χ25 εκ.)  με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε με μια σπάτουλα τη ζύμη, ισιώνοντας την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 oC για 25-30 λεπτά. Βγάζουμε το ταψάκι και το ακουμπάμε κάπου να κρυώσει μια ωρίτσα πριν ορμήσουμε.

Διασκευή της συνταγής που βρήκα εδώ.

Σημείωση: Η αντικατάσταση της μαργαρίνης με ηλιέλαιο είναι μια πιο εύκολη και υγιεινή λύση που δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα. Οι πιο τολμηροί μπορούν φυσικά να χρησιμοποιήσουν και ελαιόλαδο.

Εικόνα