Ετικέτες

, , ,

Εικόνα

Εικόνα

Σήμερα φτιάξαμε υπερ-σοκολατένιες λιχουδιές για το πασχαλινό μπαζάρ που διοργανώνει η Ζ.Ε.Η. Μαλακά μπισκότα με πραγματικά πολλή σοκολάτα! Όσοι το επισκεφθούν ίσως προλάβουν να τα δοκιμάσουν, ενισχύοντας έτσι και τη δράση της ένωσης υπέρ των αδέσποτων ζώων. Όσοι όμως δεν προλάβουν η συνταγή είναι σχετικά απλή!

Υλικά

Αντί για αυγό
2 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο
6 κ.σ. βραστό νερό

Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολάκι και τα βάζουμε στην άκρη για 10 λεπτά

Για τα μπισκότα
125 γρ. φυτική μαργαρίνη
¾ φλιτζ. ακατέργαστη ζάχαρη
¾ φλιτζ. λευκή ζάχαρη
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 ½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζ. κακάο άγλυκο
¾ φλιτζ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το μείγμα με το λιναρόσπορο, τη σόδα, το κακάο και τέλος το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μη μας επηρεάσει το γεγονός ότι η ζύμη είναι μαλακή και προσθέσουμε περισσότερο αλεύρι!
Ενσωματώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Έπειτα, με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και πλάθουμε τα μπισκότα. Αν τα θέλουμε μεγάλα βάζουμε 2 κουταλιές ζύμη για κάθε μπισκότο.
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και σε μεγάλη απόσταση (5 εκ.) το ένα από το άλλο γιατί απλώνουν στο ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 οC για 12-13 λεπτά. Αν υπερβούμε το χρόνο ψησίματος τα μπισκότα θα βγουν πιο σκληρά.

Σημείωση: Για να είμαστε σίγουροι ότι θα μας πετύχουν τηρούμε επακριβώς τους χρόνους και τις αναλογίες των υλικών.

Ας ευχηθούμε κάποτε, τουλάχιστον στα φιλοζωικά μπαζάρ, να προσφέρονται μόνο βέγκαν εδέσματα.