Ετικέτες

, , , , , ,

Εικόνα

Αν και δεν έχουμε συνηθίσει να το τρώμε έτσι, το ωμό παντζάρι έχει πολύ ωραία γεύση τριμμένο μέσα σε σαλάτες. Η συγκεκριμένη συνδυάζει δυο γλυκές, χρωματιστές ρίζες με αρωματικά χορταρικά και ένα γευστικό ντρέσινγκ. Είναι πολύ θρεπτική και νόστιμη επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα ή συνοδευτικό!

Υλικά

1 μέτριο παντζάρι (περίπου 150 γρ)
1 μεγάλο καρότο
1 φλιτζάνι φύλλα ρόκας
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. φύλλα κόλιανδρου (προαιρετικά)
1 κ.σ. σουσάμι

για το ντρέσινγκ
1 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. μηλόξιδο ή άλλο ξίδι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά το καρότο και το παντζάρι και τα καθαρίζουμε αφαιρώντας το εξωτερικό τους περίβλημα με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες. Τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε μια γυάλινη σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα φύλλα της ρόκας κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, το κρεμμυδάκι και τον κόλιανδρο (αν χρησιμοποιήσουμε) και τα βάζουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε τα υλικά του ντρέγινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά, δοκιμάζουμε στη γεύση και διορθώνουμε αν χρειάζεται. Γαρνίρουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε!

Σημείωση: Το παντζάρι δίνει ένα πολύ όμορφο ρόδινο χρώμα στη σαλάτα και –δυστυχώς- και στα χέρια. Ευτυχώς φεύγει με ένα καλό πλύσιμο αλλά αν θέλουμε να το αποφύγουμε, όταν τρίβουμε το παντζάρι βάζουμε γάντια.