Ετικέτες

, , , , , , , ,

Εικόνα Εικόνα

Εύκολο και γρήγορο ωμοφαγικό γλυκάκι που ικανοποιεί πλήρως την επιθυμία για σοκολάτα. Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα δυνατό μπλέντερ καθώς μπορεί να γίνει και αν χτυπήσουμε σε δυο τρεις δόσεις τα υλικά της μους με ένα μικρό μούλτι.

Υλικά

Για τη βάση
½ φλιτζ. αμύγδαλα
1/3 φλιτζ. βραζιλιάνικα φιστίκια
½ φλιτζ. καρύδα τριμμένη
4-5 νωπούς χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι

Για τη μους
3 μεγάλα ώριμα αβοκάντο (2 ½ φλιτζ. καθαρισμένα)
¾ φλιτζ. ωμή ζάχαρη καρύδας ή ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη
½ φλιτζ. καρύδα τριμμένη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
½ φλιτζ. ωμό κακάο

Για την επικάλυψη
½ φλιτζ. τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση

Στρώνουμε έναν δίσκο με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε πάνω ένα τσέρκι διαμέτρου 18-20 εκατοστά.

Για τη βάση
Πλένουμε και στεγνώνουμε τους χουρμάδες. Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς ώσπου να γίνουν σκόνη και προσθέτουμε τους χουρμάδες. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή πάστα. Την απλώνουμε ομοιόμορφα πιέζοντας με τα δάχτυλά μας να καλύψει τον πάτο του τσέρκι.

Για την μους
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα αβοκάντο. Πρέπει να είναι 2 ½ φλιτζ. ψίχα. Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε διακόπτοντας τη λειτουργία του μπλέντερ κάθε τόσο για να καθαρίσουμε τα τοιχώματα με μια σπάτουλα. Με αυτό τον τρόπο βοηθάμε να ομογενοποιηθούν καλύτερα τα υλικά. Όταν σχηματιστεί μια γυαλιστερή και ομοιόμορφη μους την απλώνουμε πάνω στη βάση που φτιάξαμε και ισιώνουμε την επιφάνεια. Καλύπτουμε με την τριμμένη καρύδα και βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.

Σημείωση: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και την καρύδα που μένει κατά την παρασκευή γάλακτος καρύδας, αφού τη στραγγίσουμε πολύ καλά.
Όπως βλέπετε η δικιά μας εκδοχή είναι πλούσια σε καρύδα. Φυσικά αυτό δεν είναι υποχρεωτικό αλλά ανάλογο με τα γούστα μας!

Εικόνα