Με μερικές παραλλαγές σε μια κλασική βέγκαν συνταγή, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα εντελώς διαφορετικό παγωμένο γλύκισμα, ό,τι ακριβώς χρειάζεται για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.
Στα συν: δεν έχει ζάχαρη, είναι ωμοφαγικό, γίνεται σε λίγα λεπτά, έχει υπέροχη υφή και είναι μαλακό και πεντανόστιμο! Στα πλην: υπάρχει κίνδυνος να φαγωθεί άπαξ.
Καθώς περιέχει ρούμι το παγωτό αυτό δεν είναι κατάλληλο για παιδάκια. Στην περίπτωση που θέλουμε να κεράσουμε κάποιο μικρό βεγκανάκι, μπορούμε να μουλιάσουμε τους χουρμάδες σε 1/2- 3/4 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα, και να παραλείψουμε το νερό και το ρούμι. Σε κάθε περίπτωση αφήνουμε εκτός κατάψυξης 5-10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Υλικά
2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο (450-500 γρ)
¾ φλιτζ. κακάο
1 ¼ φλιτζ. χουρμάδες
½ φλιτζ. ρούμι
¼ φλιτζ. νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τους χουρμάδες , τους τοποθετούμε σε ένα μπολ και τους περιχύνουμε με το ρούμι και το νερό. Τους σκεπάζουμε και τους αφήνουμε για 1 ώρα να μαλακώσουν.
Βάζουμε στο μπλέντερ ή το μούλτι τους χουρμάδες -μαζί με το υγρό που έχουν- και τους χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα ώσπου να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε την ψίχα από τα αβοκάντο και το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο, κρεμώδες μείγμα.
Το μεταφέρουμε σε ένα καθαρό μεταλλικό ή γυάλινο σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει για τουλάχιστον 5-6 ώρες.
The Curious Mind said:
Φοβερό! Δοκίμασε επίσης: αβοκαντο με παγωμένη μπανάνα κ γάλα Καρύδας!😊😊😊
veganinathens said:
Πολύ ωραία ιδέα! Βάζεις κακάο σε αυτό?
The Curious Mind said:
Ναι, εγω βάζω πράσινο τσάι (matcha). Θέλει ανα 1ωρα ελαφρύ ανακάτεμα όταν είναι να μπει στην κατάψυξη, εώς ότου γίνει ομοιομορφο κ ημίσκληρο. Τέλειο γίνεται σε παγωτομηχανη, αλλα δεν έχει σημασία!
veganinathens said:
Το καλό με τα παγωτά αβοκάντο είναι ότι γίνονται τέλεια και χωρίς παγωτομηχανή 🙂 Θα το δοκιμάσω με πράσινο τσάι. Σε άλλες συνταγές που το έχω βάλει μου άρεσε πολύ. Ευχαριστώ!!!
The Curious Mind said:
Καλη επιτυχία 😊
elsa said:
Μετά από πολλούς δισταγμούς (εντάξει, το αβοκάντο-τζατζίκι είναι θεϊκό, αλλά και παγωτό; ) ευτυχώς, το δοκίμασα! Βγήκε το πιο καταπληκτικό παγωτό σοκολάτα που έχω φάει τα τελευταία χρόνια! Ευχαριστώ πολύ, Βικ! :-*
veganinathens said:
🙂 πάρα πολύ χαίρομαι!!!
ktiniatros said:
Το έφτιαξα. Πολύ ωραίο! Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να βάλω ξηρούς καρπούς. Θα γίνει σαν παρφέ.
veganinathens said:
Χαίρομαι πολύ που το μαθαίνω! Δεν το έχω δοκιμάσει με ξηρούς καρπούς σίγουρα όμως θα πηγαίνουν όπως του πηγαίνουν και τα ξερά φρούτα και η ψιλοκομμένη σοκολάτα 🙂
2brokevegans said:
πάρα πολύ νόστιμο και κρεμώδες! με χυμό πορτοκάλι αντί για ρούμι, το εξαφανίσαμε!
veganinathens said:
🙂 Να είστε πάντα καλά και να απολαμβάνετε όλα όσα τρώτε!
Μυρτώ said:
Φαίνεται τέλειο. Μία ερώτηση όμως: με τι μπορώ να αντικαταστήσω τους χουρμάδες;
veganinathens said:
Καλημέρα Μυρτώ! Συχνά δεν έχω χουρμάδες και κάνω την εξής παραλλαγή:
2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
1/2 – 3/4 φλιτζ. κακάο ωμό
3/4 φλιτζ. σιρόπι αγαύης ή άλλο ρευστό γλυκαντικό
1/2 φλιτζ. ρούμι
Τα χτυπάς όλα μαζί στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Καλή επιτυχία!
Στελλα said:
Εχει δοκιμασει κανεις με χαρουπαλευρο αντι για κακαο??
veganinathens said:
Στέλλα μου αν σου αρέσει το χαρούπι πιστεύω μπορείς να το δοκιμάσεις! Σε αυτή την περίπτωση θα χαρώ να μου στείλεις φωτογραφία και σχόλια! Να έχεις μια όμορφη μέρα 🙂