Ετικέτες

, , , , ,

avocado rum ice cream1avoc rum ice cream2

Με μερικές παραλλαγές σε μια κλασική βέγκαν συνταγή, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα εντελώς διαφορετικό παγωμένο γλύκισμα, ό,τι ακριβώς χρειάζεται για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.

Στα συν: δεν έχει ζάχαρη, είναι ωμοφαγικό, γίνεται σε λίγα λεπτά, έχει υπέροχη υφή και είναι μαλακό και πεντανόστιμο! Στα πλην: υπάρχει κίνδυνος να φαγωθεί άπαξ.

Καθώς περιέχει ρούμι το παγωτό αυτό δεν είναι κατάλληλο για παιδάκια. Στην περίπτωση που θέλουμε να κεράσουμε κάποιο μικρό βεγκανάκι, μπορούμε να μουλιάσουμε τους χουρμάδες σε 1/2- 3/4 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα, και να παραλείψουμε το νερό και το ρούμι. Σε κάθε περίπτωση αφήνουμε εκτός κατάψυξης 5-10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Υλικά

2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο (450-500 γρ)
¾ φλιτζ. κακάο
1 ¼ φλιτζ. χουρμάδες
½ φλιτζ. ρούμι
¼ φλιτζ. νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τους χουρμάδες , τους τοποθετούμε σε ένα μπολ και τους περιχύνουμε με το ρούμι και το νερό. Τους σκεπάζουμε και τους αφήνουμε για 1 ώρα να μαλακώσουν.

Βάζουμε στο μπλέντερ ή το μούλτι τους χουρμάδες -μαζί με το υγρό που έχουν- και τους χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα ώσπου να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε την ψίχα από τα αβοκάντο και το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο, κρεμώδες μείγμα.

Το μεταφέρουμε σε ένα καθαρό μεταλλικό ή γυάλινο σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει για τουλάχιστον 5-6 ώρες.

avoc rum ice cream3