Ετικέτες

, , ,

tartar sauce 1Αν και παλιομοδίτικη η σάλτσα ταρτάρ, δεν παύει να αποτελεί άριστο συνοδευτικό και ισχυρό ενισχυτή γεύσης σε σάντουιτς, μπιφτέκια λαχανικών, σαλάτες και όπου αλλού μπορεί να φτάσει η φαντασία μας.

Παραδοσιακά η σάλτσα ταρτάρ φτιάχνεται με βάση τη μαγιονέζα και συνεπώς πέρα από μη βέγκαν είναι και αρκετά βαριά. Για να την κάνω πιο ελαφριά και πιο γευστική αντικατέστησα τη μαγιονέζα με ένα βέγκαν τυρί κρέμα, το Viofree creamy original, που μπορούμε να το βρούμε πλέον εύκολα σε πολλά καταστήματα με βιολογικά προϊόντα σε καλή τιμή. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

Υλικά

  • 1 συσκευασία Viofree creamy original (200 γρ)
  • 1 κ.σ. ξύδι λευκό
  • 1-2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 2 κ.γ. σιρόπι αγαύης
  • 3 κ.σ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κάππαρη τουρσί ή επιπλέον αγγουράκι τουρσί
  • 1 κ.σ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

tartar sauce 2Εκτέλεση

Σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα μαζί με τη μουστάρδα, το σιρόπι αγαύης, το ξύδι και 1 κουταλιά από το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και γυαλιστερή κρέμα. Προσθέτουμε τα τουρσιά και τα μυρωδικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια ξύλινη κουτάλα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού αν χρειαστεί.

Μεταφέρουμε σε γυάλινο βαζάκι που να κλείνει καλά και φυλάμε στο ψυγείο.